139 sportievelingen wagen zich aan eerste Beurm-trail

139 sportievelingen waagden zich zaterdag aan het eerste Beurm-trail, de route liep onder andere dwars door de brandweerkazerne.
Marc Aerts 139 sportievelingen waagden zich zaterdag aan het eerste Beurm-trail, de route liep onder andere dwars door de brandweerkazerne.

139 sportievelingen waagden zich zaterdagnamiddag aan de eerste editie van het Beurm-trail. “We zijn blij met de opkomst én met de steun van de weergoden. De voorspellingen zagen er maar wankel uit, maar het werd uiteindelijk ideaal loopweer”, zegt Tom Sas van de Onze-Lieve-Vrouw Presentatieschool, die het evenement organiseerde.

“Het Beurm-trail is een looptocht dwars doorheen verschillende Bornemse gebouwen: de brandweerkazerne, het ziekenhuis AZ Rivierenland, het zwembad in recreatiedomein Breeven, verschillende scholen, het abdijpark en meer. Onderweg zorgden we voor wat randanimatie: skaters op school, een pianoconcert in het ziekenhuis. Wie een volledig Beurm-trail aflegde, had in totaal 12,5 kilometer in de benen. Exact 99 mensen liepen dit trail”, zegt Sas.

“Voor de kinderen organiseerden we een ‘Kidsrun’ van 2,5 kilometer. We vonden deze afstand al vrij zwaar voor de kleintjes, elders zijn de kinderlooptochten meestal korter. Maar we wilden deze deelnemertjes vooral de kans geven om ook door de brandweerkazerne te lopen. Maar de 40 kinderen waren ongelooflijk snel aan de finish, we hadden hen best nog door wat andere gebouwen kunnen laten lopen!”

139 sportievelingen waagden zich zaterdag aan het eerste Beurm-trail, de route liep onder andere dwars door de brandweerkazerne.
Marc Aerts 139 sportievelingen waagden zich zaterdag aan het eerste Beurm-trail, de route liep onder andere dwars door de brandweerkazerne.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.