Stad Borgloon ondertekent Gezondheidscharter

De stad Borgloon engageert zich om tijdens deze legislatuur verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid.
Mine Dalemans De stad Borgloon engageert zich om tijdens deze legislatuur verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid.
De stad Borgloon engageert zich om tijdens deze legislatuur verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid. “Een beleid dat iedereen kansen biedt en hen stimuleert om gezond te leven in een gezonde omgeving. Het gaat over een gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat en veiligheid”, zegt burgemeester Eric Awouters (Open Vld).

“Ons streefdoel is dat in onze stad de gezonde keuze de meest makkelijke keuze wordt”, legt burgemeester Eric Awouters (Open Vld) uit, die het Gezondheidscharter samen met schepen Danny Deneuker ondertekende. “Om dit te realiseren gaan we planmatig en onderbouwd – volgens de principes van Gezonde Gemeente – werken aan preventieve gezondheid. Gezondheid krijgt een duidelijke plaats in het lokaal meerjarenplan 2020-2025. Meer en betere samenwerking tussen de verschillende beleidsdomeinen onderling. De burgers, buurgemeenten en externe partners gaan we meer betrekken bij het gezondheidsbeleid. We gaan lokale gezondheidsacties en -projecten zo uitdenken dat ze een samenhangend en onderbouwd geheel vormen van zowel educatie, omgevingsinterventies, afspraken en regels en zorg en begeleiding. En uiteraard voldoende personeel, budget en deskundigheid voorzien om bovenstaande intenties te realiseren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.