Kinderbeul moet dertig maanden naar cel

De 25-jarige T.D. moet 30 maanden naar de cel (deels met uitstel), omdat hij zijn stiefdochtertje van 10 maanden gruwelijk mishandelde. Verder krijgt hij ook een boete van 600 euro opgelegd. De 26-jarige moeder van het meisje is veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel wegens schuldig verzuim.

T.D. knoopte een relatie aan met de alleenstaande moeder uit Borgloon en moest voor het kind zorgen wanneer de vrouw uit werken was. De baby hield maar niet op met huilen, wat de man erg op de heupen werkte. "Ik heb haar misschien één keer te hard aangepakt. De andere keren gebeurden per ongeluk", zei hij tegen de rechter. De moeder had eerder al verklaard dat ze enkel naar de dokter mocht als ze toestemming kreeg van haar partner.


Uiteindelijk werd het kindje meermaals op de spoedafdelingen van ziekenhuizen opgenomen en de dokters stelden daar gruwelijke verwondingen vast. Zo had het meisje breuken aan beide armpjes en beentjes opgelopen en vertoonde het kind ernstige verwondingen aan mond en lippen. Heel wat verwondingen wezen overigens op mishandelingen over een langere periode. Het meisje werd in een pleeggezin geplaatst en is intussen aan de beterhand, maar mogelijke blijvende letsels kunnen nog niet voorspeld worden. De moeder heeft voorlopig sporadisch recht op 'snoezelmomenten' en hoopt haar dochtertje spoedig weer bij zich te hebben. T.D. moet 2.460 euro aan strafkosten betalen, de moeder 615 euro. De aangestelde voogd ad hoc voor het kindje kreeg provisioneel 1 euro toegewezen. (JEK)