Zombies en heksen palmen De Roma in

Z'n gezicht opengereten en z'n kleren doordrenkt met bloed, maar bij deze jongen kan er nog een glimlach van af.
Klaas De Scheirder Z'n gezicht opengereten en z'n kleren doordrenkt met bloed, maar bij deze jongen kan er nog een glimlach van af.

Enkele honderden kinderen kwamen dinsdag griezelen in de Roma tijdens het grote Griezelfeest. De jeugddienst van Borgerhout organiseerde samen met de Prettrappers een halloweenparty. Heksen, zombies en hier en daar toch een prinsesje genoten van een gratis warme pannenkoek of een kom soep. Daarna konden ze experimenteren met zelfgemaakt slijm en een eigen heksenkostuum ontwerpen om het vervolgens te showen op de griezelcatwalk.


En als dat allemaal niet eng genoeg was, kon je je laten transformeren in een spook of griezel naar keuze in de make-uphoek. "Vorig jaar bereikten we zo een 550 kinderen en we hopen dat dit jaar te verbeteren. We hebben ervoor gezorgd dat iedereen hier welkom is. Mensen krijgen allemaal een gratis pannenkoek of kom soep en ook de koffie, thee en het water is gratis", vertelt Fay Dens van Jeugddienst Borgerhout. En de kinderen? Die vonden het natuurlijk allemaal erg leuk, lekker en eng. (ADA)

Mensen schrik aanjagen, dat kan deze zombie
Klaas De Scheirder Mensen schrik aanjagen, dat kan deze zombie
Een jongetje laat zich schminken in de grimestand.
Klaas De Scheirder Een jongetje laat zich schminken in de grimestand.