Witte rook in Borgerhout: Groen opnieuw in zee met sp.a en PVDA

Districtsvoorzitter Marij Preneel werkt aan een bestuursakkoord met PVDA en sp.a
Klaas De Scheirder Districtsvoorzitter Marij Preneel werkt aan een bestuursakkoord met PVDA en sp.a
In Borgerhout start Groen, die de grote winnaar was in het district, coalitiegesprekken op met PVDA en sp.a. De drie partijen zeggen de afgelopen zes jaar goed te hebben samengewerkt in het district en wensen dit voort te zetten.

Samen tellen de partijen 16 zetels op 25, een ruime meerderheid dus.“De Borgerhoutenaars hebben de huidige coalitie beloond”, zegt Marij Preneel van Groen. “In totaal zijn we van 14 naar 16 zetels gegaan, met ruim 62% van de stemmen. We hebben een duidelijk mandaat gekregen om verder te gaan op hetzelfde elan.”

Groen, dat als grootste partij de gesprekken heeft geleid, heeft de tijd genomen om ook met de andere partijen (uitgezonderd Vlaams Belang) te praten.

“Het waren constructieve en inspirerende gesprekken waaruit bij alle partijen een groot engagement voor Borgerhout blijkt. De inhoudelijke overeenkomsten waren uiteindelijk het grootst met de programma’s van sp.a en PVDA.”

De N-VA Borgerhout betreurt de keuze van Groen , sp.a en PVDA om de huidige coalitie verder te zetten. “Deze coalitie heeft sinds haar aantreden in 2012 gekozen voor een negatieve benadering en een openlijk conflictmodel met het stadsbestuur. Ons district is 6 jaar lang het toneel geweest voor politieke profilering van links en extreem-links . Borgerhout en de Borgerhoutenaren waren hiervan de dupe. Blijkbaar kiest de coalitie ervoor om deze destructieve, onnodig polariserende aanpak verder te zetten”, zegt lijsttrekker Alain Herremans (N-VA).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.