Wegpiraat speelt auto kwijt en krijgt samen met passagiers boete voor overtreden coronamaatregelen

Jan Aelberts
De politie heeft zaterdag de auto van een wegpiraat in beslag genomen. Bovendien kreeg de bestuurder net als zijn drie passagiers een boete voor het overtreden van de maatregelen rond COVID-19.

Een politiepatrouille merkte zaterdagnamiddag een voertuig op met vier inzittenden op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de Carnotstraat. Toen de politie het voertuig wilde controleren, gaf de 23-jarige bestuurder plots plankgas. De politie zette de achtervolging in. 

Na een wilde rit waarbij de jonge automobilist verschillende voetgangers en fietsers in gevaar had gebracht, kon de patrouilleploeg de man klemrijden in de Tuinbouwstraat. De bestuurder was geen onbekende voor het gerecht. Hij was al verschillende keren met de politie in aanraking gekomen en was al ettelijke keren zijn rijbewijs kwijtgespeeld onder voor overdreven snelheid. 

De patrouille besloot zijn voertuig daarom bestuurlijk in beslag te nemen. De bestuurder en zijn passagiers kregen bovendien nog een boete omwille van het negeren van de COVID-19 maatregelen.