Wanhopig op zoek naar schoolvervoer voor autistisch zoontje

Jamie met zijn papa Frank en mama Sonja.
Laenen Jamie met zijn papa Frank en mama Sonja.
Een gezin uit Borgerhout is wanhopig op zoek naar een manier om hun zwaar autistisch zoontje van en naar de schoolvervangende opvang in Sint-Job te brengen. Jamie (8) kan na drie jaar zoeken eindelijk terecht bij Clara Fey, maar daar is geen 'schoolvervoer'.

Elke dag 22 kilometer heen en 22 kilometer terug, geen onoverkomelijke afstand maar voor het gezin De Vylder wel degelijk een groot probleem. "Momenteel zit onze zoon in Zonnebos in 's Gravenwezel", zegt papa Frank. "Maar school is te hoog gegrepen voor hem. Nu we na drie jaar eindelijk een plaatsje hebben in een schoolvervangende dagopvang, is er opnieuw een probleem: hoe krijgen we Jamie daar elke dag?"


Vader De Vylder werkt in ploegen. "En mijn vrouw is invalide, zij kan niet met de wagen rijden. We hoorden op de school dat ouders in gelijkaardige situaties ook al hebben afgehaakt, we zoeken dus eigenlijk die mensen om samen schoolvervoer op poten te zetten. We kunnen hiervoor niet wachten op de regering of subsidies." Een oproep op Facebook werd al gauw 400 keer gedeeld. "Ik hoop dat we mensen vinden om een regeling te treffen. Misschien kunnen we samen een busje huren of kopen." (NBA)