Victor ‘Vocsnor’ Campenaerts wordt geëerd op fandag in Borgerhout

Victor Campenaerts tekent het Guldenboek
Klaas De Scheirder Victor Campenaerts tekent het Guldenboek
Vanavond werd Victor Campenaerts feestelijk ontvangen in het districthuis van Borgerhout. De Borgerhoutenaar reed in april dit jaar het werelduurrecord wielrennen aan flarden, en dat werd gevierd met het district tijdens een fandag.

Nadat Campenaerts eerder al titels behaalde als Belgisch en Europees kampioen tijdrijden én de Kristallen Fiets in de wacht sleepte, stelde hij op 16 april het werelduurrecord scherp op 55,089 km, en brak zo het ongenaakbaar geachte record van Bradley Wiggins.

Om dat te vieren, organiseerde Campenaerts’ fanclub samen met het district een fandag, met zo’n 150 gasten waaronder de fanclub en entourage van Victor en zijn partner (en topzwemster) Fanny Lecluyse. Campenaerts werd officieel gehuldigd in het districtshuis van Borgerhout, waar hij en alle aanwezigen hun naam mochten bijzetten in het Guldenboek van het district. Speciaal voor de gelegenheid bracht Campenaerts zijn op maat gemaakte tijdritfiets, de Kristallen Fiets en al zijn kampioenstruien mee naar Borgerhout.

Na de officiële huldiging en een heruitzending van het werelduurrecord op groot scherm, barste het feest los in Café Mombasa, met een gratis vat en feest tot in de vroege uurtjes.

Luc Moerkerke (districtsschepen van sport, middenstand en armoedebestrijding), Fanny Lecluyse, Victor Campenaerts
Klaas De Scheirder Luc Moerkerke (districtsschepen van sport, middenstand en armoedebestrijding), Fanny Lecluyse, Victor CampenaertsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.