Straten rond Te Boelaerpark opnieuw decor voor GP Sofie Goos: “Zelfs Australisch team heeft komst bevestigd”

Vorige jaar won de Nederlandse belofte Lorena Wiebes de Grote Prijs Sofie Goos.
GOYVAERTS/GMAX Agency Vorige jaar won de Nederlandse belofte Lorena Wiebes de Grote Prijs Sofie Goos.
De straten rond het Te Boelaerpark vormen op zondag 14 oktober opnieuw het decor van de Grote Prijs Sofie Goos. Tijdens de wielerwedstrijd voor elitevrouwen meten Belgische dames zich met sterke buitenlandse concurrenten. 

Ook voor deze editie van de GP Sofie Goos tekende een ruim en internationaal deelnemersveld present. Zo heeft zelfs een Australisch team haar deelname aan de koers bevestigd. Om 15 uur wordt het startschot gegeven aan de Karel De Preterlei. Na 88 km (16 ronden van 5,5 km) weten we wie er met de bloemen naar huis gaat. 

Maar alvorens de vrouwen zich op gang trekken, vindt de wielerwedstrijd de Reuskens Trofee plaats, een wedstrijd voor amateurwielrenners. Om 13 uur beginnen de wielertoeristen aan een traject van 25 ronden van 1,2 km, terwijl de The New Orleans Street Jazz Band zorgt onderwijl voor een swingende noot.  

Door de wielerwedstrijden zullen een aantal straten rond het Te Boelaerpark afgesloten en/of parkeervrij zijn. Omwonenden letten dus beter goed op eventuele verbodsborden in de straat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.