Met verouderingspak op inleefparcours

Met een looprekje en in een verouderingspak kan je het parcours uittesten. Door de bril en de gewichten aan je polsen, ellebogen en knieën ervaar je hoe het is om minder mobiel te zijn. 
Laenen Met een looprekje en in een verouderingspak kan je het parcours uittesten. Door de bril en de gewichten aan je polsen, ellebogen en knieën ervaar je hoe het is om minder mobiel te zijn. 
In Borgerhout is de campagne 'Red de Stoep' gestart. De campagne wil bewoners met een inleefparcours sensibiliseren over de hindernissen die minder mobiele mensen dagdagelijks tegen komen.

Een omgevallen vuilniszak of een dubbelgeparkeerde fiets, we denken er vaak niet bij na maar voor mensen met een handicap is het vaak een zeer lastige hindernis. "We hebben een onderzoek gedaan bij de mensen in Borgerhout en daaruit blijkt dat foutgeparkeerde fietsen en werfafsluitingen bij bouwprojecten de meeste hinder opleveren. We willen de mensen dus bewust maken dat het ook anders kan", zegt Marjan Frederix van Mobiel 21 vzw. Zij maakten voor het district dan ook een inleefparcours. Iedereen zonder handicap kan het parcours in het district uittesten in een rolstoel of met een looprekje. Maar er is ook een verouderingspak om aan te tonen dat het voor oudere mensen soms erg moeilijk is om een wandeling door de straat te maken.


Meer info over het inleefparcours op www.reddestoep.be/ borgerhout


(NBA)

Je kan het hindernissenparcours ook afleggen in een rolstoel.
Laenen Je kan het hindernissenparcours ook afleggen in een rolstoel.