Man valt agenten aan die z’n neefje arresteren: twee jaar probatiestraf

Wagen van de Politie van Anwerpen
photo_news Wagen van de Politie van Anwerpen
De 35-jarige Mohamed Y. uit Borgerhout is veroordeeld tot een autonome probatiestraf van twee jaar voor slagen aan de politie en weerspannigheid. De man was agressief geworden, toen agenten zijn neefje wilden arresteren.

De feiten speelden zich af in de marge van de onlusten in de Jan De Laetstraat in Borgerhout, waar twee inspecteurs van het fietsteam op 25 juni 2017 werden aangevallen door een groepje jongeren, toen ze een minderjarige wilden controleren die zonder helm op een gestolen bromfiets rondreed.

Agenten die bijstand kwamen leveren, zagen bij aankomst hoe een jongeman hen filmde. Toen de inspecteurs hem om zijn identiteitskaart vroegen, ging hij ervandoor. De jonge kerel kwam ten val, waarna de politiemensen hem vastgrepen om te beletten dat hij weer ging lopen.

Pepperspray

Mohamed Y. vond dat de agenten zijn neefje hardhandig aanpakten en kwam tussen. Een van de inspecteurs gebruikte zijn pepperspray om de beklaagde te stoppen, maar die bleef met gebalde vuisten op hem afkomen. De politieman moest zijn wapenstok gebruiken om verdere escalatie te voorkomen. In het tumult raakte zijn collega gewond aan de rechterhand.

De rechtbank legde Moyamed Y. een autonome probatiestraf van twee jaar op. De invulling van die straf moet gebeuren in het kader van een behandeling voor zijn agressieproblematiek. De agenten en de stad Antwerpen kregen schadevergoedingen van in totaal 10.263 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.