Graafmachine ontploft na botsing tegen spoorwegbrug Turnhoutsebaan

Deze graafmachine zat even vast onder de spoorwegbrug aan de Turnhoutsebaan.
Marc De Roeck Deze graafmachine zat even vast onder de spoorwegbrug aan de Turnhoutsebaan.
Een vrachtwagen die een graafmachine vervoerde, is aan de Noordersingel in Borgerhout tegen de spoorwegbrug geknald woensdagvoormiddag. Er ontstond een explosie en brand door het ongeval. Door het ongeval ontstond er veel verkeershinder op het drukke kruispunt.

De trucker hield geen rekening met de hoogte van de graafmachine in zijn laadbak toen hij woensdagvoormiddag onder de spoorwegbrug reed aan het kruispunt met de Turnhoutsebaan en de Singel. De graafmachine knalde tegen de onderkant van de brug en vatte vuur waarna zelfs een explosie volgde. Er ontstond heel wat rook door het ongeval en een onderdeel van de brug kwam los te zitten waardoor het treinverkeer werd stilgelegd.

Personeel van Infrabel, dat de sporen beheert, en de stadsingenieur kwamen ter plaatse voor controle van de brug. Het kruispunt werd afgesloten voor autoverkeer met alle hinder tot gevolg. 

Het kruispunt werd afgesloten voor verkeer.
Marc De Roeck Het kruispunt werd afgesloten voor verkeer.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.