Foto wanhoopsdaad veroorzaakt commotie in Borgerhout

Het stoffelijke overschot werd gisteravond aan de Turnhoutsepoort aangetroffen. De jongeman was op de rug geboeid.
RV Het stoffelijke overschot werd gisteravond aan de Turnhoutsepoort aangetroffen. De jongeman was op de rug geboeid.
Een wanhoopsdaad van een jongeman aan de Turnhoutsepoort zorgt voor commotie in en rond Borgerhout. Al de hele dag gaat de foto van het slachtoffer rond in sociale media en wordt gespeculeerd dat de jongeman is vermoord en daarna opgehangen. Hij heeft zijn handen op zijn rug geboeid.

Het Antwerpse parket verspreidt nu een persbericht als antwoord op de commotie. Woordvoerster Sylvie Van Baden: “Politie, labo en de wetsdokter zijn gisteravond ter plaatse gegaan bij het aantreffen van het stoffelijke overschot. Alles is grondig onderzocht. Wij zijn zeker dat het om een wanhoopsdaad gaat. Ik begrijp dat mensen zich vragen stellen bij de foto die rondgestuurd wordt, maar alle deskundigen zijn het eens dat het om zelfmoord gaat. De details van het onderzoek kan ik niet meedelen, uit respect voor de nabestaanden.”

 Het stoffelijke overschot van de jongeman is vrijgegeven.  In naam van de familie vraagt het parket sereen om te gaan met dit dramatisch gebeuren en foto’s te verwijderen van sociale media.  

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op www.zelfmoord1813.be of het gratis nummer 1813.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Oifae Bouziane

    Sterkte voor de nabestaanden! Zo pijnlijk zeg.

  • Christophe Lamon

    Hoe doe je dat ? Uzelf op de rug boeien?

  • Steven Verhelst

    Erg voor de nabestaanden