Fietsendieven vragen vrijspraak: “We verzamelden oud ijzer”

Ter illustratie
Lokale Politie Antwerpen Ter illustratie
Twee Poolse vrouwen en een Poolse man staan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen terecht voor hun betrokkenheid bij een aantal fietsdiefstallen. Het drietal riskeert 18 maanden cel en 800 euro.

Een alerte bewoner van de Bleekhofstraat in Borgerhout verwittigde op 28 maart 2019 de politie. De getuige had gezien hoe een man en twee vrouwen in de straat acht fietsen in een bestelwagen aan het laden waren. Toen de politie arriveerde stapte een van de vrouwen weg en deed ze alsof ze de twee anderen niet kende. De twee vrouwen werden gefouilleerd en waren in het bezit van verschillende fietsensloten en gsm’s.

Tijdens hun politieverhoor ontkende het drietal dat ze zich inlieten met fietsdiefstallen. Ze zeiden dat ze oud ijzer verzamelden en dus niks strafbaars deden. De procureur deelt die visie niet en eist 18 maanden celstraf en 800 euro boete wegens diefstal en bendevorming. “De fietsdieven gingen georganiseerd te werk. De twee vrouwen zochten de fietsen, hun mannelijke kompaan zorgde voor het transport.”

De advocaten van de drie beklaagden gingen voor de vrijspraak. Ook zij waren van mening dat de fietsen onder ‘oud ijzer’ gecatalogiseerd konden worden.

Vonnis op 4 november.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vander Putten

    En in de gevangenis “verzamelen” we dieven, meneer.

  • francois dierickx

    Cel straf en geen 18 maand maar het dubbele aub

  • Wim Verjoosen

    Ja, en als ik de bank overval verzamel ik oud papier zeker??