DVZ heeft vlucht voorzien om gezin van Anna-Maria (8) te repatriëren

Anna-Maria
rv Anna-Maria
De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft zaterdag om 12.15 uur een vlucht voorzien om Anna-Maria Khmoyan (8) en haar gezin naar Armenië te repatriëren. Dat heeft Bruno Soenen, de advocaat van het gezin, donderdagavond bevestigd aan het persagentschap Belga. 


De rechtbank van Antwerpen heeft donderdag uitspraak gedaan over het verzet dat de DVZ had aangetekend tegen de opschorting van de repatriëring die vorige week werd toegekend. “Ik heb nog geen kennis kunnen nemen van de beschikking, maar dat de DVZ een vlucht heeft geregeld, wijst er wel op dat de rechtbank de opschorting ongedaan heeft gemaakt”, zegt meester Soenen aan Belga. Hij heeft nog andere procedures lopen om hun uitwijzing tegen te houden.

Het gezin Khmoyan verblijft al tien jaar in ons land. Een asielaanvraag werd afgewezen en bij een poging tot uitwijzing in 2014 sloeg het gezin op de vlucht. Op 8 januari, drie weken geleden dus, werden de achtjarige Anna-Maria, haar tweejarige zusje en hun ouders opgepakt in Borgerhout en overgebracht naar het terugkeercentrum 127 bis in Steenokkerzeel.

Een kinderpsychiater stelde vast dat Anna-Maria intussen al psychische problemen ondervindt door haar verblijf in het gesloten centrum. Ook kinderrechtencommissaris Bruno Van Obbergen is niet te spreken over de opsluiting van de kinderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.