Drugsdealers riskeren 15 jaar cel voor neersteken van twee neven

De zwaargewonde mannen werden gedumpt aan de ingang van het Erasmus-ziekenhuis in Borgerhout.
Marc De Roeck De zwaargewonde mannen werden gedumpt aan de ingang van het Erasmus-ziekenhuis in Borgerhout.
Maroan en Zakaria A. verdienen volgens de procureur een celstraf van 15 jaar voor het neersteken van de twee neven Fayssal en Mohamed Y. De mannen kregen het in de buurt van de Bevrijdingstunnel met elkaar aan de stok. Een auto werd klemgereden waarna het tot een steekpartij kwam. 

De twee verdachte broers Maroan en Zakaria A. zijn actief in de drugshandel. Zij beweerden dat hun concurrenten Mohamed Y. en Mohamed L.  een klantenlijst en ook drugs van hen hadden gestolen. Daar wilden de broers de twee concurrenten op afrekenen. Toen zij de wagen in de buurt van de A12 in de gaten kregen rond middernacht op 24 mei 2019, werd de achtervolging ingezet. 

Ter hoogte van de Bevrijdingstunnel werd één van de auto’s klemgereden waarop enkele inzittenden uitstapten. Eén van de broers A. trok zijn mes en haalde uit naar Mohamed Y. en zijn neef Fayssal Y., die toevallig ook in de auto zat maar niets met de ruzie te maken had.  Beide mannen raakten zwaar gewond. Zij werden door de derde man in hun auto, Mohamed L. die ongedeerd bleef, naar het ziekenhuis gebracht. Hij legde hen neer aan de ingang van het Erasmus ziekenhuis en vluchtte dan weg. Zowel Mohamed als Fayssal Y. overleefden de aanval. 

Donderdagmiddag werd de zaak voor de strafrechter gebracht. De twee verdachten Zakaria en Maroan A. zitten nog steeds in voorhechtenis met een elektronische enkelband. Hun slachtoffers Mohamed en Fayssal Y. houden vol dat zij niets met drugshandel te maken hebben. Voor de procureur maakt het niet uit wat de preciese aanleiding was voor de ruzie. Hij wil de twee broers Zakaria en Maroan A. veroordeeld zien tot een  celstraf van 15 jaar. 

De rechter doet op 26 mei uitspraak.