Chaos in Carrefour Borgerhout door man die met alarmpistool in het rond zwaait en vuurt: “Situatie snel onder controle”

Een passant kon enkele beelden maken nadat de politie gearriveerd was.
rv Een passant kon enkele beelden maken nadat de politie gearriveerd was.
Een verwarde man veroorzaakte zaterdagmiddag in een filiaal van Carrefour op de Turnhoutsebaan in Borgerhout voor heel wat tumult door met een alarmpistool te zwaaien. Hij richtte het pistool op een aantal mensen en vuurde er ook mee, zonder schade aangezien het om een alarmpistool ging. De man werd in de winkel door klanten overmeesterd tot hij geboeid en meegenomen werd door de politie.

De omstandigheden van het incident zijn niet volledig duidelijk. Het zou om een geesteszieke man gaan die Carrefour binnenwandelde en met het alarmpistool naar verschillende mensen begon te vuren. “Daardoor ontstond er logischerwijs paniek”, zegt Wouter Bruyns van de lokale politie. “Getuigen konden de man onder bedwang houden tot onze diensten er waren. Zes minuten na de oproep zat de man geboeid in de combi.”

Er raakte niemand gewond bij het incident, ook niet in de chaos die ontstond nadat de man begon te vuren.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc van Velthoven

  Spijtig dat zoiets moet gebeuren, maar gelukkig zijn er nog burgers die dat durven reageren en actie ondernemen om de persoon te overmeesteren en in bedwang te houden totdat de lokale politie er was die snel ter plaatse waren en de man konden intekenen. Proficiat aan iedereen die aan deze interventie heeft geholpen, zodat er weer iemand die minder labiel is kan worden geholpen.

 • De nieuwe Vlaming

  Wat een onzin

 • Francois Peters

  Weeral een verwarde man hoeveel van die verwarde mannen lopen hier eigenlijk rond hahahaha

 • christine herremans

  Dat is tegenwoordig het nieuwe gebruik om ben vreemdeling te beschermen "een geestesgestoorde" Indien het een echte Belg was of is ,wedde dat zijn naam dan vermeld werd

 • jurgen vergaelen

  Grappig, weeral verward zeggen ze dan. Wat is er mis met neutraliseren.