Borsbeekstraat flyert voor trager verkeer

Kinderen uit de straat vragen chauffeurs om het rustiger aan te doen.
Foto Lizen Kinderen uit de straat vragen chauffeurs om het rustiger aan te doen.

Onder het motto 'als niemand anders het doet, doen we het maar zelf' hielden de bewoners van de Borsbeekstraat een flyeractie om bestuurders er attent op te maken dat hun straat in een zone 30 ligt.


Eerder lanceerden de bewoners al een affichecampagne rond valentijn, maar nu spraken ze ook zelf de chauffeurs aan op het kruispunt van de Examenstraat met de Borsbeekstraat. Op verschillende plaatsen in de straat kwamen ook beschilderde borden.


"Weinig bestuurders beseffen dat de straat in zone 30 ligt. Helaas ligt de gemiddelde snelheid een pak hoger, wat het voor zwakke weggebruikers gevaarlijk maakt", zegt bewoner Tom Cox. "De Borsbeekstraat in Borgerhout heeft niet alleen te kampen met hardrijders en brutaal rijgedrag. De straat heeft ook enorm veel verkeer te slikken. Voor een groot deel van Antwerpen Noord, Stuivenberg, de Seefhoek en Borgerhout is de Borsbeekstraat de snelste uitweg uit de stad. Voor onze straat is het niet leefbaar meer."


De bewoners zijn de slechte luchtkwaliteit en de onveiligheid in hun straat grondig beu. "Een veilige en gezonde straat kan alleen met trager en minder verkeer. Het probleem werd al aangekaart bij het district, de stad en de politie. maar voorlopig zonder resultaat". (DILA)