Borgerhout deelt opnieuw 850 vrijetijdspakketten uit aan gezinnen in kwetsbare situaties

Illustratiebeeld
Febe Robbrecht Illustratiebeeld
De coronamaatregelen treffen kwetsbare gezinnen het hardst. Na een eerste actie waarbij vorige maand 850 vrijetijdspakketten werden verdeeld onder Borgerhoutse gezinnen in kwetsbare situaties, bracht het district de noden verder in kaart. Daarop investeert het districtsbestuur opnieuw 7.000 euro in vrijetijdspakketten.

De vrijetijdsdiensten van het district stelden de nieuwe pakketten, opnieuw 850, samen en dragen ze over aan de twee Borgerhoutse Huizen van het Kind. Zij organiseren de verdeling van de pakketten voor gezinnen die er klant zijn, maar ook bij Borgerhoutse scholen. De scholen werden gecontacteerd door het district of het Huis van het Kind en zullen daarna een aantal pakketten ontvangen, specifiek voor hun meest kwetsbare leerlingen en ouders. Op deze manier hoopt het district gezinnen te kunnen bereiken die anders tussen de mazen van het net vallen.

In de pakketten vinden de kinderen onder andere kleurpotloden, krijt, spelmateriaal en knutselgerief. Een laagdrempelige infobundel geeft beweegtips, spelplezier en nuttige contactgegevens mee voor zowel kinderen als hun ouders.