Ben Segers (36) volgt Stephanie Van Houtven op als socialistisch districtsschepen

Nieuwe fractieleidster Aïssatou Cissé, nieuwe schepen Ben Segers en nieuw raadslid Koen Van Roey
RV Nieuwe fractieleidster Aïssatou Cissé, nieuwe schepen Ben Segers en nieuw raadslid Koen Van Roey
Ben Segers, een 36-jarige jurist die gespecialiseerd is in asiel- en migratiedossiers, volgt op 23 september Stephanie Van Houtven (sp.a) op als districtsschepen in Borgerhout. Hij zal bevoegd zijn voor cultuur, erfgoed, feestelijkheden, mobiliteit, participatie en openbaar domein. Van Houtven maakte in augustus bekend dat ze stopt met actieve politiek.

Segers werkt al jarenlang als adviseur voor sp.a. Hij is vader van twee kinderen. Verkeersveiligheid ligt hem nauw aan het hart. “Helaas stel ik vast dat de zone 30 te vaak dode letter blijft We moeten voluit de kaart trekken van voetgangers, fietsers en openbaar vervoer.”

Segers wil van Borgerhout hét Antwerpse fietsdistrict maken. “Ook de omvorming van de Turnhoutsebaan tot ‘Turnhoutselaan’, inbegrepen de opening van de premetrostations, moet bovenaan de agenda.”

De socialisten voeren trouwens nog een wissel door. Koen Van Roey zal raadslid Mohamed Zougagh vervangen. Die kan zijn mandaat niet meer combineren met nieuwe professionele uitdagingen. Stokpaardjes van Van Roey zijn een toegankelijk openbaar domein en verkeersveiligheid. Raadslid Aïssatou Cissé wordt fractieleidster. Opmerkelijk, want ze is pas 20.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.