Afrit Borgerhout vanaf 2 september weer open, rijstroken op brug week langer afgesloten


Aan het kruispunt met de Singel hebben fietsers en voetgangers nu een ruime wachtzone waar ze veilig en comfortabel kunnen wachten aan de verkeerslichten.
AWV Aan het kruispunt met de Singel hebben fietsers en voetgangers nu een ruime wachtzone waar ze veilig en comfortabel kunnen wachten aan de verkeerslichten.
De renovatie van de noordzijde van het op- en afrittencomplex Borgerhout is bijna afgerond. Toch zullen de rijstroken op de brug over de snelweg een week langer, tot zondag 8 september, afgesloten zijn. “Omdat de levering van de laatste brugvoeg langer op zich wachten”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De afrit Borgerhout gaat op maandagochtend 2 september wél terug open.

Het AWV startte op 1 juli met de renovatie van de noordkant van het op- en afrittencomplex Borgerhout, tussen het kruispunt met de Singel en het Ringfietspad. Op de brug over de snelweg kregen de rijstroken richting de stad een grondige opknapbeurt. Ook het fiets- en voetpad aan de noordzijde (richting de stad) werd helemaal vernieuwd.

Omdat de levering van de brugvoeg vertraagd is, kan de plaatsing pas in de loop van volgende week gebeuren. Daarna heeft de aannemer nog enkele dagen nodig voor de plaatsingen en afwerking. “Dat betekent dat de rijstroken over de brug vanuit Deurne richting de stad pas op zondag 8 september opengesteld kunnen worden”, zegt het AWV.

De werken op de Singel ter hoogte van het kruispunt met de Plantin en Moretuslei en aan de afrit van de Ring komende van Nederland worden deze week wél afgerond. “Maandagochtend 2 september worden alle rijstroken op de Singel terug opengesteld voor het verkeer”, aldus het AWV. 

In de zomervakantie van 2020 renoveert AWV de zuidkant van het op- en afrittencomplex. Ook het voet- en fietspad aan die zijde wordt dan vernieuwd.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yvanka Pilzer

    Onbekwaamheid ten top. Drie kwartier aanschuiven om aan de oprit Borgerhout te geraken, nochtans woon ik op nog geen 900meter er vandaan. Honderden mensen betrokken! En helaas, we hebben het hier over Borgerhout, waar een heel deel van de bevolking wet noch regels kent, dus kruispunten blokkeren, in het afslavak naar links gaan staan en naar rechts afslaan, want het herenvolk mag dat, dat ze er bijna enkele fietser bij omrijden... da's niet erg. Twee maanden om een afritje aan te passen!????

  • Lincoln Burrows

    Weer maken ze de wegen beter voor de fietsers. En diegene die de werkelijke wegentax betaald waarmee deze werken gefinancierd worden, die mag het doen met een rijstrook minder en minder rechten dan een fietser. Laat de fietsers dan ook wegentax betalen.