"Slaapkamers naast concertzaal, da's vragen om problemen"

OPNIEUW AANVRAAG VOOR APPARTEMENTEN NAAST TRIX

Er is opnieuw een vergunningsaanvraag ingediend voor een appartementsblok naast concertgebouw Trix. Er zouden maar liefst 122 appartementen over 9 verdiepingen gebouwd worden. Trix is niet opgezet met de plannen en tekent bezwaar aan. Ook het district Borgerhout zal negatief adviseren in het project.

Het is projectontwikkelaar Caravel Properties die voor de tweede keer een gigantische blok wil bouwen op de terreinen waar nu Carrefour en Gamma staan. Het gebouw zou bovenop de handelsruimten komen en de Carrefour zou zelfs een beetje kunnen uitbreiden. De nieuwbouw zou dan ook deels tegen de concertzaal op de site Trix gebouwd worden.


Dat zien ze bij Trix allerminst zitten. "Drie jaar geleden lag ongeveer dezelfde vergunning op tafel. Er is dus geen rekening gehouden met onze bezwaren. Wij vrezen dat dit een zeer moeilijke situatie zal creëeren. Het is gewoon niet slim om slaapkamers naast een concertzaal te bouwen. Je gaat toch ook niet tegen de Lotto Arena bouwen. Dat is vragen om problemen en momenteel staan wij op goede voet met de buurt en dat willen we zo houden", vertelt Ken Veerman bij Trix. Daarenboven wordt de eigenlijke werking van de muziektempel ook in het gedrang gebracht.

Nooduitgang minder

"Met de huidige plannen moeten wij onze evacuatie aanpassen, wat betekent een nooduitgang minder. Dat betekent dat de capaciteit van de zaal ook daalt, dat zien wij niet zitten. Door die verschillende elementen hebben wij opnieuw besloten om bezwaar in te dienen. We zijn realistisch genoeg, dit is een bouwgrond en hier moet iets komen. Maar amper 1,2 meter tussen concertzaal en appartementen is gewoon niet voldoende. Hierdoor gaan we in de toekomst elke keer problemen krijgen met die bewoners, dat zien we niet zitten. Wij willen productief meewerken aan een ander project maar Caravel Properties hebben we hier nog niet gezien, we kunnen hen dus niet eens aanspreken."


Ook het district Borgerhout ziet de toren liever niet komen. Zij gaan via een collegebrief het schepencollege van de stad aanspreken over het project en negatief advies uitbrengen.


"Wij steunen het standpunt van Trix en wij vinden de blok in het algemeen te groot. 122 extra appartementen in een buurt die al zo dichtbevolkt is, is gewoon te veel. Met residentie Park Oost (in volle opbouw, red.) komen er binnenkort nog heel veel extra gezinnen bij. Veel meer kan deze plek niet meer verdragen", zegt districtschepen Marij Preneel (Groen).


Behalve de negen verdiepingingen plant Caravel Properties ook nog een ondergrondse parkeergarage en grote handelsruimten op de benedenverdieping.