'Garfield' moet 40 maanden naar de cel en is 70.000 euro armer

Kickbokser en cocaïnedealer Youssef B.
Foto Patrick Lefelon Kickbokser en cocaïnedealer Youssef B.
Kickbokser Youssef B. (26) is veroordeeld tot veertig maanden cel voor handel in verdovende middelen. De Antwerpenaar dealde onder de bijnaam 'Garfield' en stond aan het hoofd van een bende die in 2014 en 2015 op grote schaal cocaïne verkocht in onder meer Antwerpen, Sint-Niklaas en Beveren. De man moet bovendien 70.233 euro ophoesten, want dat is volgens de rechtbank wat Youssef B. verdiende aan zijn drughandel.

De politie ontving in de zomer van 2014 een tip dat een zekere 'Garfield' promoberichten over verdovende middelen rondstuurde. Garfield bleek de internationaal bekende kickbokser Youssef B. te zijn. Hij had een bestaand klantenbestand overgenomen en samen met Mounir B. een handel in cocaïne opgestart.

Met de fiets

Youssef B. bediende de klanten in Antwerpen met de fiets, Mounir B. nam de klanten in het Waasland voor zijn rekening omdat hij een wagen had. Youssef B. kocht een voorraadje aan, verdeelde de dosissen en bevoorraadde Mounir B.


Op het proces beloofde Youssef B. alle drughandel af te zweren. Hij stond op trouwen en wilde zijn leven niet meer vergooien.


De beklaagde is in 2014 al eens veroordeeld tot twee jaar cel voor drughandel. Toen handelde hij nog onder de schuilnaam 'Goofy'. De rechter vindt dat er éénheid van opzet is met die oudere feiten, maar doet er toch nog veertig maanden extra celstraf bovenop.

Vier auto's verbeurd

Vijftien andere beklaagden kregen celstraffen tussen twaalf en dertig maanden opgelegd. Vier auto's zijn verbeurd verklaard. (PLA)