Tien maanden cel met uitstel voor verkrachten ex

Een twintiger uit Zemst is veroordeeld tot 10 maanden cel voor slagen en de verkrachting van zijn ex in maart vorig jaar. 
De rechtbank in Leuven.
KAR De rechtbank in Leuven.

Y.V.D. (30) lichtte op de zitting toe dat hij opnieuw een koppel vormt met het meisje. Ze zouden zo snel mogelijk willen gaan samenwonen. In maart vorig jaar boterde het alleszins niet meer tussen de twee. Toen hij ontdekte dat zij met een andere jongen berichten stuurde, werd V.D. woedend. Hij reed met haar naar het huis van zijn oma in Boortmeerbeek waar ze meerdere slagen moest incasseren. Hij dwong haar tot seksuele handelingen. Omdat de dertiger een agressieprobleem heeft, durfde zij niet anders dan in te stemmen. V.D. bekende de slagen maar ontkende de verkrachting. Medische vaststellingen lieten iets anders uitschijnen. “De rechtbank is van oordeel dat er geen sprake was van een wederzijdse toestemming tot het hebben van seksuele betrekkingen. Dat ze opnieuw samen zijn, neemt het strafbaar karakter niet weg.” V.D. werd recent nog veroordeeld door de correctionele rechtbank in Brussel voor opzettelijke slagen in november 2017. De 10 maanden cel voor de verkrachting en de slagen zijn met uitstel als de twintiger een cursus omgaan met agressie volgt. De man wordt ook voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.