Politie betrapt twee bestuurders met rode mazout

grootschalige controle 'gewapende inspectie' in Haacht
Vertommen grootschalige controle 'gewapende inspectie' in Haacht

Donderdag hield de politiezone BHK (Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen) een gecombineerde verkeersactie samen met de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) en de douane. 

In totaal werden er tijdens de actie 19 bestuurders betrapt die hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Zij moesten het openstaande bedrag onmiddellijk betalen en kregen een proces-verbaal. In totaal werd er een bedrag van 8.312 euro geïnd. De douane reageerde heel alert op 8 ANPR-hits voor boetes en ontving een bedrag van 12.994 euro. Op de 25 controles op mazout waren er 2 positief voor onrechtmatig gebruik van rode mazout. Zij krijgen een fikse boete.

“De politie stelde daarnaast nog 27 overtredingen vast voor verkeersinbreuken”, aldus hoofdinspecteur Gunther Janssens, diensthoofd van het verkeersteam BHK. Daarvan waren er onder meer 3 voor het niet dragen van de gordel en 7 voor het gebruik van de gsm in het verkeer.

“Het is de eerste maal dat wij zo intens samenwerken met de douane” vertelt hoofdinspecteur Gunther Janssens. “Op die manier kunnen er ook onbetaalde onmiddellijke inningen gebeureb tijdens de controles. De samenwerking met Vlabel en de douane was bijzonder goed en krijgt dus zeker een vervolg.”

Grootschalige controle 'gewapende inspectie' in Haacht
Vertommen Grootschalige controle 'gewapende inspectie' in Haacht1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Glenn de blauwe

    Douane betrapt 2 bestuurders ...