Juf neergeslagen op weg naar school, politie en parket onderzoeken zaak

VBS De Wegwijzer in Boortmeerbeek.
Vertommen VBS De Wegwijzer in Boortmeerbeek.
Een juf van Vrije Basisschool De Wegwijzer in Boortmeerbeek beweert dat ze vorige week donderdagochtend, omstreeks 7.20 uur, het slachtoffer werd van een onbekende man met slechte bedoelingen. Die zou de vrouw hebben aangevallen toen ze op weg naar school was. Politie en parket zijn een onderzoek gestart.

Wat er zich vorige week donderdagochtend in de Audenhovenlaan, in het centrum van Boortmeerbeek, heeft afgespeeld, is vooralsnog onduidelijk. “Plots voelde ik een slag op mijn schouder, en kwam ik ten val”, zegt de vrouw die liever anoniem blijft, in Het Nieuwsblad. “Gezien de verwondingen moet het een zwaar voorwerp geweest zijn. Ik droeg een jas en een sjaal en nog was de impact op mijn lichaam goed zichtbaar”, zo klinkt het kort. Daarop wilde de vrouw recht komen, maar er volgde een tweede slag. De juf verloor het bewustzijn, maar kon toch op eigen houtje de school bereiken. De vrouw zit op dit moment thuis, terwijl ze bekomt van de aanval.

Camerabeelden

Ondertussen zit iedereen met vragen. De juf in kwestie, andere leerkrachten, maar ook politie en parket. Iedereen lijkt op zoek naar getuigenissen die kunnen leiden naar de dader. “Het onderzoek is lopende. De recherche van politiezone Haacht doet het onderzoek. Alle pistes worden onderzocht en camerabeelden worden opgevraagd en ontleed”, zo laat Leuvens parketwoordvoerster Sarah Callewaert weten.

“De leerkracht in kwestie is werkonbekwaam tot het einde van oktober. Haal fysieke verwondingen vallen mee, maar de mentale problematiek is bij haar zeker nog aanwezig. Bij andere leerkrachten ook trouwens. Geen enkele vorm van agressie kan, en wij zijn dan ook zeer bedroefd over de feiten. Wij hopen dan ook dat politie en parket de nodige soelaas kunnen bieden, want die agressor loopt nog vrij rond”, zegt Arthur Troch, algemeen directeur van vzw KODiD, waar ook VBS De Wegwijzer deel van uitmaakt. Hij zit in met het welzijn van de leerkracht. “Zij werkt al zestien jaar bij ons op school en is op en top professioneel. Zij doet geen vlieg kwaad. Dat net zij zoiets meemaakt, is moeilijk te vatten”, vindt Troch.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean West

    Ze heeft de dader niet gezien hoe kan men dan van een man spreken?

  • François Van Mol

    Het "parket " houd er zich mee bezig. Van kwaad tot erger dus . Als men struikelt over de dader laat een magistraat hem 2 weken later wel terug lopen. Wat moet een rationeel denkend mens denken over deze poppenkast .

  • Roger Rymen

    Bezorgd omdat die agressor nog vrij rondloopt? Wel, eens opgepakt gaat de rechter die crimineel toch terug op de kortst mogelijke termijn vrijlaten. Kunnen we terug bezorgd zijn.