20 meter hoge boom waait op veranda

STORMWEER HOUDT LELIJK HUIS BIJ KOPPEL IN BLOKSTRAAT

De 20 meter hoge den balanceert op de veranda.
Vertommen De 20 meter hoge den balanceert op de veranda.
Het stormweer heeft gisteren stevig huisgehouden in onze regio. Zo ook in de Blokstraat in Hever. Bewoners Annette Beliën (57) en Michaël Wellens (57) kregen een boom van zo'n twintig meter op hun veranda. Hun nieuwe caravan van 25.000 euro werd nipt ontweken. De boom ligt stabiel op het dak van de veranda, maar echt gerust is het koppel niet in de hele zaak.

Annette en Michaël waren niet thuis om het moment dat de boom van twintig meter naar beneden kwam. "Wij waren net in de winkel toen onze 23-jarige dochter ons opbelde. Ze was net thuisgekomen en vertelde ons dat er een boom op de veranda was terechtgekomen. Dat moet zo rond 17.15 uur geweest zijn. Onze dochter was nogal in paniek en daardoor waren wij dat ook. Toen we terug thuiskwamen, zagen we dat die boom op een haar na onze caravan gemist heeft. Een geluk bij een ongeluk, want die is nog maar een jaar oud en heeft 25.000 euro gekost. Wij reizen altijd naar Slovenië en daarvoor is die caravan ook uiterst geschikt."

Bewoners Annette Belien en Michael Wellens naast hun caravan van 25.000 euro, die de boom op het nippertje gemist heeft.
Vertommen Bewoners Annette Belien en Michael Wellens naast hun caravan van 25.000 euro, die de boom op het nippertje gemist heeft.

Eigenlijk geen gevaar

Op het moment van de feiten was enkel de hond des huizes thuis. Die zal ongetwijfeld geschrokken zijn. In de nabijheid van de Blokstraat waaiden nog wat kleinere boompjes en takken om door de stevige storm. Hoewel de boom op de veranda ligt, is er eigenlijk geen gevaar. Het koppel kan gewoon in hun huis slapen, maar erg comfortabel voelen ze zich niet. "Wij hebben nog bomen in de tuin. Nu die ene boom is omgewaaid, zit de schrik er wel wat in dat er nog andere bomen kunnen sneuvelen. En dan zal het misschien niet zo goed aflopen als nu. De brandweer is komen kijken, maar heeft ons gezegd dat zij eigenlijk niets kunnen doen omdat er geen gevaar is en omdat hij op privéterrein ligt. Dus zitten wij morgen (vandaag, red.) samen met de verzekering en zal er een privéfirma de boom moeten komen verwijderen. Ondertussen komt er niemand de veranda binnen. Pas als die boom effectief verwijderd is, gaan wij daar terug in. Want zo'n grote boom die op het dak van je veranda ligt, daar word je toch niet rustig van", klinkt het bij Annette en Michaël, die het hele voorval relativeren. "Materiële schade is het minste. Wij hebben een verzekering dus die kosten worden naar alle waarschijnlijkheid wel gedekt. Er is niemand gewond geraakt en onze caravan is niet geraakt. Dat is het belangrijkste", aldus het koppel.