Vlaamse subsidie voor toeristische onthaalpoort op site Emabb

Koen Van den Heuvel (CD&V), rechts, krijgt een rondleiding op de site van Emabb.
RV Koen Van den Heuvel (CD&V), rechts, krijgt een rondleiding op de site van Emabb.
Het project ‘Onthaalpoort Noeveren’ in Boom krijgt een Vlaamse subsidie van 24.300 euro toegewezen. Vlaams minister Koen Van den Heuvel (CD&V) kwam de subsidie dinsdag ter plaatse voorstellen. 

“Dit project heeft als doel een toeristische strategie uit te werken voor de voormalige steenbakkerij Emabb in Noeveren en van de schrijnwerkerij een toeristische onthaalpoort te maken tot het bezoekerscentrum, het ganse gehucht Noeveren en de Rupelstreek”, zegt Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V).

“Voor het eerst wordt in Noeveren een infopunt gecreëerd waar de individuele bezoeker terecht kan”, zegt Luc Verbeeck, voorzitter van Emabb. “Er zal toeristische informatie over de streek terug te vinden zijn én een historische introductie gegeven worden tot de schrijnwerkerij en steenbakkerij zelf.”

Het project ‘Onthaalpoort Noeveren’ heeft een totale projectkost van 74.955 euro. Eerder voorzag ook de provincie al een subsidie van 24.300 euro. De inrichting van de toeristische onthaalpoort is ten vroegste gepland voor eind 2020.

De site van Emabb.
RV De site van Emabb.
Luk Verbeeck van de vzw Emabb samen met Koen Van den Heuvel (CD&V).
RV Luk Verbeeck van de vzw Emabb samen met Koen Van den Heuvel (CD&V).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.