Verken de Rupelstreek nu ook vanuit een luchtballon

Toerisme Rupelstreek start met nieuw seizoen

Voortaan kan je met een luchtballon over de streek vliegen.
RV Voortaan kan je met een luchtballon over de streek vliegen.
Toerisme Rupelstreek opent op zondag 31 maart  het nieuwe toeristische seizoen met een publieksevenement in De Schorre. Nieuw in het toeristische aanbod zijn ballonvaarten en kookworkshops met streekproducten. “Daarmee zorgen we weer voor extra beleving in onze Rupelstreek”, klinkt het.

Voor het nieuwe toeristische seizoen pakt de vzw Toerisme Rupelstreek opnieuw uit met enkele nieuwigheden. Het meest opvallend: de mogelijkheid om een ballonvaart te maken over de Rupelstreek. Een vlucht kost 135 euro per persoon en er is plaats voor twee tot twaalf personen in één mand. 

“Na de vluchten kunnen we nu ook ballonvaarten over de streek aanbieden”, zegt toeristisch coördinator Karin De Mulder. “Dat gebeurt in samenwerking met het bedrijf C-Air uit Sint-Niklaas. Er wordt telkens opgestegen aan de sporthal in Niel. Maar of de ballon ook boven de Rupelstreek zal vliegen, is natuurlijk afhankelijk van de wind. Net als bij de vluchten krijgen de passagiers informatie mee over de bezienswaardigheden die ze uit de lucht kunnen spotten.”

Kookworkshops

Een andere nieuwigheid zijn de kookworkshops met streekproducten. De Boomse kok Maarten Greveling gaat aan de slag met allerlei seizoensgebonden producten uit de regio en toont hoe je daarmee lekkere gerechten op tafel tovert. De workshop kan ofwel plaatsvinden aan huis, ofwel bij de kok zelf.

“Met deze nieuwkomers in ons aanbod zorgen we opnieuw voor extra beleving”, Karin De Mulder. “Stap voor stap zetten we onze regio op de toeristische kaart.”

Seizoensopening

Op zondag 31 maart wordt het nieuwe seizoen feestelijk geopend met een grote streekmarkt in De Schorre. Terwijl de ouders proeven van een streekbiertje of -gerechtje, kunnen de kinderen zich uitleven op het springkasteel, deelnemen aan een workshop of genieten van een circusact. Om 14.30 uur staat er ook een optreden van de Nielse rockband Think Twice gepland.

Net als vorige jaren valt de seizoensopening van Toerisme Rupelstreek samen met de kunstenaarsmarkt van De Schorre. De markt telt deze editie liefst 130 kunstenaars en is daarmee helemaal volzet. Je kan er gaan snuisteren tussen tal van schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstvormen.

Alles vindt plaats van 12 tot 17 uur in de omgeving van de Vlindertent. Alle activiteiten zijn gratis.

De publieksopening van Toerisme Rupelstreek gaat telkens gepaard met activiteiten voor groot en klein.
Benoit De Freine De publieksopening van Toerisme Rupelstreek gaat telkens gepaard met activiteiten voor groot en klein.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.