Tomorrowland trakteert 10.000 buren op heet feestje: “Ik herken De Schorre niet meer”

De buurtbewoners van Tomorrowland trotseren met plezier om een kijkje te kunnen nemen op het festivalterrein. De organisatie voorzag parasols en flesjes water.
Klaas De Scheirder De buurtbewoners van Tomorrowland trotseren met plezier om een kijkje te kunnen nemen op het festivalterrein. De organisatie voorzag parasols en flesjes water.
Tomorrowland heeft zijn buren naar jaarlijkse gewoonte weer getrakteerd op een groot buurtfeest. Meer dan 10.000 inwoners uit Boom, Rumst, Hemiksem, Schelle, Niel, Willebroek en Aartselaar trotseerden met plezier de hitte om de Tomorrowlandsfeer te kunnen opsnuiven. “Ik kom hier elke dag wandelen, maar nu herken ik De Schorre niet meer. Het is ongelooflijk knap wat ze hier gedaan hebben.”

Het is intussen al een massa-evenement op zichzelf: het buurtfeest dat Tomorrowland tussen de twee festivalweekends voor alle inwoners uit de Rupelstreek, Aartselaar en Willebroek organiseert. Met meer dan 10.000 waren ze, de buren die onder een loden zon naar het festivalterrein in De Schorre kwamen afgezakt. Op het programma stond onder meer een tochtje langs de festivalpodia en een ritje in het reuzenrad. Maar bovenal weerklonk er veel muziek, onder meer van de castleden van de bekende serie ‘#LikeMe’. Zij brachten tot jolijt van vele gezinnen een verrassingsoptreden op de Garden of Madness.

Eerder op de dag hadden enkele plaatselijke jeugd- en seniorenverenigingen de kans gekregen om in iets rustigere omstandigheden de Tomorrowlandsfeer te komen opsnuiven. Op de kinderen van de Rumstse Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) leek de hitte alvast geen vat te krijgen. Zij brachten op de Rose Garden een groepsdans ten tonele op de tonen van K3: ook dát is Tomorrowland.

De kinderen van de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) van Rumst voeren een dansje op.
Klaas De Scheirder De kinderen van de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) van Rumst voeren een dansje op.

Voor de bewoners van het Boomse woonzorgcentrum Den Beuk was het net iets té warm. Zij waren uitgenodigd op het Buurtfeest, maar haakten uiteindelijk af. “Met heel veel spijt”, zegt directrice Sarah Boddaert. “Tomorrowland leeft heel erg in ons woonzorgcentrum. Het is voor velen zelfs het hoogtepunt van het jaar. Onze bewoners keken dan ook heel erg uit naar het bezoek, maar met de hitte konden we het risico niet lopen. Om de pil te verzachten, gaan we hen in het najaar wel trakteren op een afterparty.”

De Boomse seniorenadviesraad daagde wel in groten getale op, met een zeventigtal mensen. “We hebben van de organisatie flesjes water en parasols gekregen, daarmee is het goed te doen”, zegt Anne Marie Lamot (80). “Ik heb twee jaar geleden het festival al eens bezocht, maar ik sta ook nu weer versteld. Het is ongelooflijk hoe ze erin slagen zulke enorme podia te bouwen. Ik kom bijna elke dag wandelen in De Schorre, maar nu herken ik het hier amper nog.”

Van de muziek op Tomorrowland heeft Anne Marie nauwelijks hinder. “Ik woon op de Kaai in Boom en ik hoor er amper iets van. Als ik wat jonger was, zou ik zeker zelf naar het festival zijn gekomen. Misschien zou ik dat zelfs nu nog durven doen.”

Buurtbewoonster Josee Mariën (80) denkt er net iets anders over. “Als er een acht vooraan je leeftijd staat, dan doe je dat niet meer. Anders denken de mensen: wat komen die oude wijvekes hier doen?” (lacht)

De buren maken er een feestje van.
Klaas De Scheirder De buren maken er een feestje van.
De buren van Tmorrowland zoeken even verkoeling in de Atmosphere Stage.
Klaas De Scheirder De buren van Tmorrowland zoeken even verkoeling in de Atmosphere Stage.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Catherine Angeline

    Wil wel 1 ding opmerken over het optreden van likeme. Om in zulke setting de groep te laten optreden op dezelfde hoogte als de mensen is schandalig. Niemand kon de groep zien, buiten de eerste 2 rijen die vanvoor stonden. Veel kindjes waren teleurgesteld en dit uitte zich in vele traantjes bij de kindjes en het weer weggaan van sommige. Schandalig gewoon. Had die groep op zijn minst op een 1 van die vele podia daar gezet....

  • Michel Geeraerts

    Goed gezegd Daisy, en dan nog de beste maanden van 't jaar zeker voor gezinnen met kinderen en sinds TML is de groene schorre een betonnen weide geworden. maar onze beurs is te klein om daar iets aan te doen, en de overheden steken het geld liever in hun eigen zak ! Dat de buurtbewoners gisteren bijna een dak op hun hoofd gekregen hebben, daar zeggen ze zelf ook niets van he

  • Daisy Vanreet

    Wij zullen wel provincietaksen betalen voor iets dat we 2 maanden per jaar niet mogen bezoeken.