ThxVille lokt 25.000 bezoekers

MASSALE OPKOMST VOOR 'GROOTSTE PERSONEELFEEST VAN HET LAND'

ThxVille had ook een reuzenrad voorzien.
Benoit De Freine ThxVille had ook een reuzenrad voorzien.
De Schorre vormde het voorbije weekend het decor voor de vierde editie van 'ThxVille', het grootste personeelsfeest van het land. Liefst 25.000 bezoekers kwamen er genieten van meer dan dertig doe- en kijkactiviteiten voor het hele gezin. "Dit concept werkt", zegt organisator Yves Lejaeghere.

Het was het voorbije weekend opnieuw druk in De Schorre. Ongeveer 25.000 mensen - niet alleen werknemers, ook particulieren - kwamen er deelnemen aan het grootste bedrijfsfeest van het land: 'ThxVille'. De organisatoren van Lejaeghere Events hadden alles uit de kast gehaald om al die bezoekers de nodige catering en animatie te kunnen aanbieden. Zo kon je een hapje gaan eten in de foodmarket, een ritje maken in het reuzenrad, ontspannen tijdens yogasessies of jezelf een nieuw kapsel laten aanmeten in een 'old school' kapsalon. Voor kinderen was er onder meer een retrokermis en 4.000 vierkante meter aan springkastelen voorzien.

Deze 'springmolen' kende heel wat bijval.
Benoit De Freine Deze 'springmolen' kende heel wat bijval.

Baba Yega populair

Ook op het programma: een hele plejade aan muzikaal talent, dat verspreid over drie podia het beste van zichzelf kwam geven. Vooral coverband Les Truttes en de dansers van Baba Yega, twee jaar geleden nog winnaar van 'Belgium's Got Talent', wisten daarbij het publiek te trekken. Op vrijdagavond was ook nog Milow naar De Schorre komen afzakken om er een optreden te geven. Een andere eyecatcher het voorbije weekend was de International Aquatic Show, een feeëriek licht- en waterspektakel uit Duitsland dat meerdere monden deed openvallen.

Gevarieerd aanbod

Het gezin van David en Annika uit Brugge was zichtbaar onder de indruk van wat ze op 'ThxVille' aantroffen. "Ik werk bij Europabank en ben hier door mijn werkgever, samen met mijn gezin, uitgenodigd", zegt David. "Het is erg fijn om hier zo'n gevarieerd aanbod aan activiteiten en animatie voor het hele gezin te kunnen vinden. Mijn dochter Maxine viert vandaag haar twaalfde verjaardag en voor haar is dit meteen een verjaardagsfeest om nooit te vergeten. Zij kan zeggen dat ze op haar verjaardag een optreden van Baba Yega heeft mogen meemaken. Het wordt moeilijk voor ons om dit nog te overtreffen." (lacht)


Organisator Yves Lejaeghere kan tevreden terugblikken: "Het is duidelijk dat dit concept werkt. We zijn drie jaar geleden gestart met 4.000 bezoekers, nu met de vierde editie zitten we al aan 25.000. Voor bedrijven is het veel interessanter om aan 'ThxVille' deel te nemen dan zelf een eigen personeelsfeest in elkaar te boksen. Voor een honderdtal euro per werknemer geniet je niet alleen van alle animatie en activiteiten, maar ook van je eigen bedrijfstent, een receptie en alle catering. De komende jaren willen we ook KMO's en particulieren meer voor ons evenement warm maken. Volgend jaar, met de vijfde editie, willen we de activiteiten op vrijdag nog uitbreiden en gaan naar drie volwaardige dagen."