Theater aan Twater zoekt 'Directeur van plezier'

Het bekende internationale straattheaterfestival Theater aan Twater heeft voor het eerst een vacature uitgeschreven voor een 'Directeur van plezier'. Dat wordt een jongen of meisje tussen de zes en tien jaar die zijn of haar stempel mag drukken op de kinderprogrammatie van het festival.

"Meestal zijn het grote mensen die bepalen hoe kinderevenementen of -festivals eruit moeten zien en dat is toch compleet tegenstrijdig", zegt Peter De Ridder van de organiserende vzw Kaaimannen. "Daarom gaan we op zoek naar een 'Directeur van plezier' die mee de kindvriendelijkheid van ons festival mag bepalen. Hij mag mee nadenken over de acts en workshops, maar dan wel - zoals het een echte CEO betaamt - in functie van het budget. Wat realistisch is, zullen we in de mate van het mogelijke proberen uit te voeren. Stelt onze 'Directeur van plezier' bijvoorbeeld een volwassenenhoek voor waar de kinderen hun ouders onder toezicht kunnen achterlaten in het ballenbad? Dan zullen we dat organiseren."


De 'Directeur van plezier' hoeft zijn werk niet zomaar te doen. Hij kan rekenen op een 'marktcomforme verloning', inclusief bedrijfswagen en chauffeur, maaltijdcheques en drankjetons. Daarnaast mag hij op zaterdag 17 juni Theater aan Twater officieel openen, krijgt hij samen met zijn ouders en drie vriendjes twee dagen toegang tot het festival, met recht op een eigen VIP-arrangement, én krijgt hij toegang tot een 'meet and greet' met Belgium's Got Talent-winnaars Baba Yega.


Solliciteren kan door een video van één minuut te maken waarin je jezelf voorstelt als de ideale 'Directeur van plezier'. Die video of een link er naartoe moet je voor 11 mei doorsturen naar kaaimannen@telenet.be. Daarna volgt er een stemronde op de Facebookpagina van Theater aan Twater. De maker van de video met de meeste stemmen wordt de allereerste 'Directeur van plezier' van het land. (BCOR)