Theater aan Twater neemt extra maatregelen voor concert #LikeMe: jonge bezoekers moeten zich registreren

De cast van de succesvolle tv-reeks #LikeMe.
VRT De cast van de succesvolle tv-reeks #LikeMe.
Het internationale straattheaterfestival Theater aan Twater moet extra veiligheidsmaatregelen nemen voor het optreden van #LikeMe, dat gepland staat op zondag 23 juni. Aan jongeren tot en met zestien jaar, die gratis het festival binnen mogen, wordt gevraagd zich op voorhand te registreren.

“Na een veiligheidsoverleg met politie, brandweer en de burgemeester is ons opgelegd om de jongeren te registreren”, zegt Peter De Ridder, voorzitter van de organiserende vzw Kaaimannen. “Nu hebben we immers totaal geen zicht meer op het aantal gratis aanwezigen. Het helpt ons om een veilig optreden te garanderen en daar zijn we allemaal voor, toch? Het is een beetje extra werk en moeite, maar het kost niets en helpt ons en de veiligheidsdiensten een hele stap vooruit. In ruil krijg je een mooi en speciaal toegangsbandje als herinnering aan het optreden.”

E-ticket

Bezoekers tot en met zestien jaar kunnen zich registreren via het ticketsysteem op de website www.kaaimannen.be.  Wie zich registreerde of liet registreren, krijgt een e-mail met daarin een link naar een gratis e-ticket en moet dit meebrengen op zondag 23 juni. Daar wordt het ticket gescand om te zien of het geldig is en wordt er een leeftijdscontrole gedaan. Zodra de maximale capaciteit is bereikt, stoppen de voorverkoop en de registratie. Bezoekers ouder dan zestien jaar die al een ticket kochten, hoeven niets extra te doen: hun ticket is een toegangsticket en registratie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.