Studenten stoten door naar kwartfinale spreekwedstrijd

Sirine Ben Messaoud.
KOS Sirine Ben Messaoud.
Sirine Ben Messaoud (17) en Annelies Minne (17), twee leerlingen van het OLVI Boom, hebben zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de BBC en Telenet Public Speaking Awards. Dat is een jaarlijkse wedstrijd waarbij jongeren tussen 16 en 20 jaar in het Engels een spreekbeurt geven over een actueel onderwerp.

Sirine en Annelies, die respectievelijk in het zesde jaar Latijn-Wiskunde en het zesde jaar Grieks-Wiskunde zitten, wilden koste wat kost de tweede ronde halen van de spreekwedstrijd. Samen met 239 andere jongeren schreven ze zich in en bereidden ze een speech voor van vijf minuten die ze zouden voordragen voor jury en publiek. Sirine had het over het thema 'The party killers', het onderwerp van Annelies was dan weer 'How to remain an artist'.


De twee meisjes wisten met glans te slagen in hun opzet, zodat zij nu net als 94 andere 'sprekers' doorstoten naar de kwartfinale. Die vindt plaats op zaterdag 14 maart in Mechelen. Indien de meisjes ook de halve finale overleven, mogen ze met de finale op 28 maart een halve thuismatch spelen. Die vindt immers plaats in San Marco Village in Schelle. (BCOR)

Annelies Minne.
KOS Annelies Minne.