Sloop flats Velodroomstraat start volgende week

De afbraakwerken van de 160 appartementen van sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek in de Velodroomstraat zijn in volle gang. Volgende week zal gestart worden met de effectieve sloop van de drie gebouwen.

De aannemer is op dit moment volop bezig met het gestructureerd leeghalen van de appartementen. Deuren, keukens en tussenwanden werden en worden uit de gebouwen gehaald en afgevoerd via de achterzijde via de Papensteenstraat. Ook de beplanting achteraan de drie gebouwen werd intussen verwijderd. Als alle materiaal uit de gebouwen is gehaald, zal de eigenlijke afbraak van de gebouwen beginnen. "Dat zal gebeuren vanaf maandag 4 december", zegt Frank Maeremans, algemeen directeur van Goed Wonen Rupelstreek. "De sloop gebeurt in fases: eerst het gebouw met huisnummers 42 tot 56, dan het gebouw met huisnummers 58 tot 68 en ten slotte het gebouw met huisnummers 126 tot 136. Het einde van de werken is voorzien voor januari 2018."


Door gefaseerd te werken, moet telkens maar het stuk van de Velodroomstraat voor het desbetreffende gebouw worden herleid tot één rijstrook. Ter hoogte van de gebouwen waar op dat moment niet gewerkt wordt, is de normale wegbreedte beschikbaar. Het lawaai van de werken zal beperkt blijven tussen 7 en 16 uur. (BCOR)