Restauratie beeldentuin start in april 2020

De beelden in het gemeentelijke park.
Benoit De Freine De beelden in het gemeentelijke park.
De restauratie van de beeldentuin in het park kan van start gaan in april 2020. De werken werden gegund aan de firma Monument Goedleven nv voor een bedrag van 1.188.284 euro.

De picturale tuin bevat beelden van beelden van bekende Vlaamse kunstenaars als Georges Minne en Ernest Wijnants en is daarmee een van de trekpleisters van het gemeentelijke park. Samen met de vzw Kempens Landschap heeft de gemeente haar schouders gezet onder de noodzakelijke restauratie. De werken zullen van start gaan in april volgend jaar en naar schatting 200 werkdagen duren. Kostprijs: 1,188 miljoen euro.

“In aanloop naar de restauratie werd al een nieuw beheersplan opgesteld”, zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA). “Naast het natuurlijke luik werd daarin ook aandacht besteed aan de verschillende erfgoedrelicten die het park rijk is. De opmaak van een nieuw beheersplan was een voorwaarde van de Vlaamse overheid om het restauratietraject voor de picturale tuin aan te vatten. Daarnaast biedt het een goede houvast om het beheer de komende 20 jaar deskundig op te nemen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.