Rennen in de gang voor één keer toegelaten

De leerlingen liepen ook een deel over het dak.
Klaas De Scheirder De leerlingen liepen ook een deel over het dak.
Een 300-tal leerlingen van PTS Boom heeft gisteren deelgenomen aan de allereerste PTS-Trail, een loopevenement dwars door de gebouwen van de school. De opbrengst gaat in het kader van 'Music for Life' naar de vzw Booms Welkom.

De lopers legden rondjes af van ongeveer één kilometer doorheen de schoolgebouwen. Ze liepen door kelders, gangen, klaslokalen, ateliers en zelfs een tiental meter over het dak. Sommige leerlingen hadden voor de gelegenheid een opvallende outfit aangetrokken.


Zo liep de 16-jarige Brent Bolders uit het vijfde jaar Chemie vijf rondjes mee in een onesie. "Het is wat warm, maar het gaat wel", glimlacht hij. "Alleen de trappen zijn lastig." De voorbije weken hadden de leerlingen al geprobeerd om de nodige sponsors aan te trekken. "Ze hebben ruim 1.500 toertjes verkocht tegen twee euro per stuk", zeggen technisch adviseur Johan Hertogs en coördinator Annelies Kerckhofs.


"Maar om die 3.000 euro binnen te halen, kijken we er op toe dat al die toertjes ook effectief gelopen worden. Later tellen we daar nog op de opbrengst van de drank bij en schenken we alles aan de vzw Booms Welkom." (BCOR)