Project Blauwstraat 61 officieel ingehuldigd

Goed Wonen Rupelstreek stelde zaterdag zijn eerste sociale koopproject voor.
Foto Benoit De Freine Goed Wonen Rupelstreek stelde zaterdag zijn eerste sociale koopproject voor.
Het sociale koopproject van Goed Wonen Rupelstreek aan de Blauwstraat 61 werd zaterdag officieel ingehuldigd. Vier appartementen en een studio worden er te koop aangeboden.

Sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek heeft de afgelopen jaren, in samenwerking met de gemeente Boom, een aantal verouderde, leegstaande panden in het dorpscentrum aangekocht. Bedoeling is om het pand te slopen en te vervangen door een nieuwbouwproject met een commerciële ruimte op het gelijkvloers en appartementen daarbovenop. Het eerste van deze projecten, aan de Blauwstraat 61, is voltooid en werd zaterdag ingehuldigd.


Het project bestaat uit vijf sociale koopappartementen, meer bepaald één studio, twee appartementen met één slaapkamer en twee appartementen met twee slaapkamers. De commerciële ruimte op de benedenverdieping werd intussen al ingepalmd door het bankkantoor Argenta. "De verkoop van de appartementen is volop aan de gang", zegt Frank Maeremans, directeur van Goed Wonen Rupelstreek. "De prijzen variëren van 115.000 euro tot 175.000 euro, exclusief 6 procent btw en notariskosten."


Na de inhuldiging werd het startschot gegeven voor een tweede nieuwbouwproject in de Blauwstraat. Aan huisnummer 29 start de bouw van twee appartementen met een commerciële ruimte op het gelijkvloers. (BCOR)