Ontmoet de eerste 'Directeur van Plezier' van Theater aan Twater

Maneau De Keyzer (9) uit Antwerpen.
Foto De Freine Maneau De Keyzer (9) uit Antwerpen.
De 9-jarige Maneau De Keyzer uit Antwerpen mag zichzelf de eerste 'Directeur van plezier' van Theater aan Twater noemen. Hij mag zijn stempel drukken op de kinderprogrammatie van het theaterfestival en mag zich onder meer opmaken voor een 'meet and greet' met headliner Baba Yega.

Maneau wist de jury van Theater aan Twater te overtuigen met een filmpje waarin hij zijn danskunsten toonde. "Toen ik de vacature zag, schoot ik meteen in actie", vertelt de jongen. "Ik ben nog nooit op Theater aan Twater geweest, maar het lijkt me een geweldig festival. Ik ben blij dat ik het hier tot 'Directeur van Plezier' heb geschopt. Ik heb onder meer voorgesteld om het kinderdorp uit te breiden met trampolines en een lasershootspel."


"We zullen die suggesties zeker opvolgen", reageert Peter De Ridder, voorzitter van de organiserende vzw Kaaimannen. "We zijn heel tevreden met de creatieve input van onze kersverse 'Directeur van Plezier'. De voorbije jaren hadden we op Theater aan Twater een eerder beperkt kinderaanbod. Maar met alle ideeën van Maneau zal ons kinderdorp zeker dubbel zo groot worden."


Als 'Directeur van Plezier' heeft Maneau ook nog een aantal ceremoniële taken. Zo moet hij Theater aan Twater openen en headliner Baba Yega aankondigen. "Daar kijk ik heel erg naar uit", zegt hij. "Ik doe al twee jaar aan breakdance en zou bij de aankondiging graag een eigen dansact opvoeren, samen met mijn vrienden. De mensen van Baba Yega zijn echt mijn idolen. Achteraf, tijdens de 'meet and greet', zal ik hen vragen of ze hun maskers eens willen afzetten." (lacht)


Theater aan Twater vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni op en rond de Boomse Kaai en de Heldenplaats in Boom. Alle informatie is te vinden op de website van het evenement, www.kaaimannen.be. (BCOR)