Nooit zoveel kunstenaars op Kunstenaarsmarkt in De Schorre

De Kunstenaarsmarkt in het recreatiedomein De Schorre in Boom.
Laenen De Kunstenaarsmarkt in het recreatiedomein De Schorre in Boom.
Waar het wereldbekende festival Tomorrowland iedere zomer neerstrijkt, vond zondag de Kunstenaarsmarkt plaats. De kunstenaars stelden hun werken tentoon op het Vlinderplein in het recreatiedomein De Schorre. De organisatie spreekt van een topeditie. 

De Kunstenaarsmarkt geeft aan minstens honderd kunstenaars de kans om hun werken te laten zien aan de buitenwereld. Enkel schilders, grafici, fotografen, beeldhouwers en keramisten konden een standplaats bemachtigen. Als bezoeker kan je op deze mooie lentedag zien hoe de kunstenaars te werk gaan en kan je zelfs hun werken kopen. De organisatie spreekt van een echte topeditie. “We hebben veel meer mensen mogen ontvangen dan vorig jaar. Dat komt vooral door het goede weer. Wij schatten dat een 2.000 mensen hier vandaag genoten hebben van de sfeer,” vertelt Kathleen Vandendriessche van het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. “We hadden het wel een beetje voorspeld. Maar liefst 5.000 mensen toonden zich op het Facebook evenement geïnteresseerd. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar.” 

Ook waren er meer kunstenaars aanwezig dan de voorbije jaren. “Dit jaar hebben we de inschrijvingen moeten stopzetten omdat er zoveel geïnteresseerden waren. Niet iedereen is uiteindelijk komen opdagen maar die hadden ongelijk”, aldus Kathleen. 

Tijdens de Kunstenaarsmarkt kunnen bezoekers toekijken hoe deze kunstenaar aan zijn beeldhouwwerk werkt.
Laenen Tijdens de Kunstenaarsmarkt kunnen bezoekers toekijken hoe deze kunstenaar aan zijn beeldhouwwerk werkt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.