Nieuwe picknick- en zitbanken langs wandelpaden

Schepen van Toerisme Inge De Ridder (N-VA), midden, bij een van de nieuwe zitbanken.
Foto Conaerts Schepen van Toerisme Inge De Ridder (N-VA), midden, bij een van de nieuwe zitbanken.
De gemeente heeft één nieuwe picknickbank en vier nieuwe zitbanken langs de Boomse wandelpaden geplaatst.

De picknicktafel is geplaatst aan de ingang van 'Bos N' aan de Van Leriuslaan. Daar kan je ook een van de vier nieuwe zitbanken aantreffen. De andere drie kregen een plaats aan de Kerkhofstraat, de Rode Kruisstraat en aan de Rupeldijk achter 'Cop'. Al deze locaties liggen langs het wandelknooppuntennetwerk Rivierenland en zijn dus bijzonder populair bij wandelaars.


"Met deze nieuwe zitbanken willen we de beleving langs de wandelroutes in de omgeving verbeteren", zegt schepen voor Toerisme Inge De Ridder (N-VA). "Zowel toevallige voorbijgangers als de Bomenaars zelf kunnen de banken komen uitproberen. Alle banken zijn gemaakt uit duurzaam hout en hebben een natuurlijke vormgeving, waardoor ze perfect in de natuurlijke omgeving passen."


Voor het project werkte de gemeente samen met Regionaal Landschap Rivierenland, Toerisme Rupelstreek en Natuurpunt Rupelstreek. Dankzij de financiële steun van Toerisme Vlaanderen betaalt de gemeente slechts veertig procent van de totale kost. Voor meer informatie over de wandelknooppunten, kan je terecht op www.toerismerupelstreek.be.


(BCOR)