Na gunstige evaluaties: schoolstraat aan OLVI De Reuzenboom krijgt definitief karakter

De schoolstraat aan basisschool De Reuzenboom.
Benoit De Freine De schoolstraat aan basisschool De Reuzenboom.
Na een gunstige evaluatie van alle betrokkenen wordt de schoolstraat aan OLVI De Reuzenboom definitief ingevoerd. De gemeenteraad ging unaniem akkoord.

De voorbije maanden liep er aan OLVI De Reuzenboom een proefproject met een schoolstraat. Daarbij werden aan het begin en einde van de schooldag de Eikenstraat en het stukje Spoorweglaan tussen Wilgenstraat en Eikenstraat afgesloten voor autoverkeer. De straten kregen een verplaatsbare afsluiting waar duidelijk ‘schoolstraat’ op vermeld is.

Na een positieve evaluatie door de ouders, school, de buurt en de wijkraad was al eerder besloten om het project te verlengen tot aan de kerstvakantie. Maar nu heeft de gemeenteraad unaniem beslist om de schoolstraat ook definitief in te voeren.

“Ik ben trots dat we op die manier de eerste échte schoolstraat van Boom kunnen creëren”, zegt schepen van Mobiliteit Abdel El-Hajoutti (CD&V). “Schoolstraten zorgen voor een veilige schoolomgeving voor voetgangers en fietsers, minder fijn stof en uitlaatgassen in de buurt van de scholen, en meer beweging bij kinderen en ouders.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.