Na 3 jaar nu vooral thuis voor ongedierte: ‘Tomorrowlandmeubilair’ verdwijnt uit centrum

Het blauw-witte meubilair heeft zijn beste tijd gehad.
Laenen Het blauw-witte meubilair heeft zijn beste tijd gehad.
Na meer dan drie jaar gaat het gemeentebestuur alle houten plantenbakken, de blauw-witte pallettenmeubelen en het vlonderpad in het centrum weghalen. “Het verhaal is aan een opfrissing toe”, zegt schepen van Patrimonium Francis Sanchez (N-VA).

Het blauw-witte straatmeubilair kwam er in 2015 en maakte deel uit van het concept ‘Let the town Boom’. Het kleurrijke meubilair – plantenbakken, zitbanken en een vlonderpad – werd verfraaid met foto’s van het festival Tomorrowland en moest voor meer beleving in het centrum zorgen. Maar de komende weken wordt er definitief afscheid van genomen.

“Het verhaal van dit alternatieve straatmeubilair is letterlijk en figuurlijk aan een opfrissing nodig”, zegt schepen van Patrimonium Francis Sanchez (N-VA). “Onlangs is er aan het vlonderpad op de Grote Markt nog iemand gevallen. Bovendien heeft allerlei ongedierte er een onderkomen gevonden en is het onderhoud voor onze diensten niet altijd eenvoudig. En in het nieuwe concept dat we voor de Grote Markt hebben uitgewerkt en dat deze legislatuur zijn uitvoering zal kennen, was er voor het vlonderpad sowieso geen plaats meer.”

De zitbanken gaan de komende weken verdwijnen.
Laenen De zitbanken gaan de komende weken verdwijnen.
De zitbanken gaan de komende weken verdwijnen.
Laenen De zitbanken gaan de komende weken verdwijnen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.