Met 14.000 door de modder

OPNIEUW PAK DEELNEMERS VOOR LOODZWARE SPARTACUS RUN IN DE SCHORRE

Als paracommando's op strafkamp; de deelnemers ondergaan het modderbad gewillig.
Klaas De Scheirder Als paracommando's op strafkamp; de deelnemers ondergaan het modderbad gewillig.
BOOM - In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom hebben zo'n 14.000 sportievelingen deelgenomen aan de vijfde editie van de Spartacus Run, het zwaarste en spectaculairste loopevenement van het land. De sportievelingen moesten er een heuvelachtig parcours van tien kilometer afleggen en onderweg achttien zware hindernissen proberen te bedwingen. Voor velen was het een leuke opdracht, anderen zijn blij dat ze het hebben gehaald.

Het was al het tweede jaar op rij dat de Spartacus Run twee dagen werd georganiseerd. Aan de start verschenen telkens 7.000 deelnemers. Het evenement was maanden geleden dan ook al in een mum van tijd uitverkocht. Voor koppel Joke Verbinnen (27) en Kristof Geerens (29) uit Lubbeek was het de vierde keer.


"Wij gaan samen vaak lopen en naar de fitness", vertelt Joke. "Onze conditie zit dus goed." Kristof vult haar aan. "We moeten een beetje moeite doen, hé", lacht hij. "Alleen was de Ramp Attempt ook een echte ramp. Dat was geen gemakkelijke hindernis. Ook Monkey Island was een moeilijke. We zijn toen in het koude water gevallen. Maar goed, we hebben het gehaald. Nu een lekkere warme douche en we kunnen er weer tegen."


Voor Stephanie Van Steenbrugge (29) uit Wemmel was het haar eerste deelname.


"We zijn met een groep vrienden naar hier gekomen", zegt ze. "Ik ben de enige vrouw in de groep en ik heb het parcours overleefd. De conditie zat goed, al waren sommige hindernissen best moeilijk. Maar ik ben fier op mezelf. Ik heb er dan ook heel hard voor getraind."

Bij deze afdaling kunnen de meeste deelnemers nog lachen.
Klaas De Scheirder Bij deze afdaling kunnen de meeste deelnemers nog lachen.
Maar bij het naderen van de finish is de lach bij de meesten toch verdwenen.
Klaas De Scheirder Maar bij het naderen van de finish is de lach bij de meesten toch verdwenen.