Maakbedrijf Vlotter schenkt vijftien fietsen aan Groenlaar

Vlotter schenkt vijftien nieuwe fietsen aan de leerlingen van SBGO Groenlaar.
Benoit De Freine Vlotter schenkt vijftien nieuwe fietsen aan de leerlingen van SBGO Groenlaar.
Maakbedrijf Vlotter uit Boom heeft vijftien fietsen geschonken aan SBSO Groenlaar in Rumst. Daarmee kunnen de leerlingen vaker de fiets nemen en hun vaardigheden in het verkeer oefenen.

De kinderen van Groenlaar mochten hun vijftien nieuwe fietsen donderdagnamiddag plechtig gaan ontvangen bij Vlotter. “Elk jaar werken we met Vlotter rond één van de kernwaarden van ons bedrijf”, zegt Daisy Vandewiele van Vlotter. “Dit jaar werken we met zijn allen aan het thema ‘versterkend’, een thema waar dit fietsproject perfect in past.”

Nicole Van Overbeke, technisch adviseur van Groenlaar, is tevreden met de schenking. “Het is al de tweede keer dat onze school fietsen mag ontvangen van Vlotter. Hierdoor zijn onze leerlingen minder afhankelijk van busvervoer en kunnen zij hun fietsvaardigheden extra inoefenen.”

De school heeft al jarenlang een goede samenwerking met Vlotter. “Onze leerlingen lopen bij Vlotter stage”, zegt Van Overbeke. “En onze praktijklessen voor het vak bandwerk mogen we ter plaatse gaan geven. Daardoor krijgen de leerlingen onderwijs in een realistische werksituatie.”