Leerlingen maken wielertafel voor goede doel

De organisatoren van de cross, onder wie Tom Boonen zelf en Wilfried Peeters, bij de tafel.
Foto Provincie Antwerpen De organisatoren van de cross, onder wie Tom Boonen zelf en Wilfried Peeters, bij de tafel.
De leerlingen van het vijfde jaar Houtbewerking van PTS Boom hebben een wielertafel gemaakt voor de Boonen & Friends Charity Cyclocross, die vandaag plaatsvindt aan het Zilvermeer in Mol.

Voor PTS Boom is het niet de eerste keer dat de leerlingen een unieke wielertafel vervaardigen. "Twee jaar geleden hebben we al eens een tafel gemaakt voor het tv-programma Vive le Vélo. Omdat de tafel niet was weerhouden, hebben we ze geschonken aan de Boonen & Friends Charity Cyclocross. Na veiling bracht de tafel 12.500 euro op voor het goede doel", vertelt directeur Arnold Callay.


Dus klopten de organisatoren van de cyclocross een paar weken geleden opnieuw bij de school aan. "We hebben niet geaarzeld", glimlacht Callay. "Niet alleen omdat het voor het goede doel is, maar ook omdat het een mooie uitdaging is voor onze leerlingen. Ze zijn er bijna letterlijk opgevlogen. In twee weken tijd hebben ze de tafel afgewerkt. En als je het mij vraagt, is ze zelfs beter dan onze tafel van twee jaar geleden. We hopen dan ook om het bedrag van 12.500 euro minstens te evenaren."


De tafel wordt door alle deelnemende renners getekend en na de cyclocross per opbod verkocht. De opbrengst is bestemd voor twee goede doelen: de vzw Move to Improve, een ondersteuningsfonds voor kinderen met een motorische beperking, en de vzw Bijs, die opvang biedt aan jongeren met een verstandelijke en/of motorische beperking. (BCOR)