Jongeren voetballen tegen politie en gemeentediensten

De zevende editie van 'VoetBoomBal' vindt op woensdag 12 april plaats. Het voetbaltoernooi is een organisatie van de gemeentelijke Sportdienst, de Preventiedienst Den Oogen Boom en het straathoekproject.

"De politiezone Rupel, het OCMW Boom en de gemeentelijke diensten vaardigen elk een voetbalploegje af. Het personeel mag deelnemen tijdens de werkuren. De insteek van het toernooi is dat jongeren op een speelse en sportieve manier met hen kunnen kennismaken", legt burgemeester Jeroen Baert (N-VA) uit.


De jongste voetballers spelen in de voorafgaande weken een klein toernooi tijdens Buurtsport om dan tijdens 'VoetBoomBal' de finale te spelen in de sporthal van het Atheneum Boom. De oudere jongeren worden via sociale media, persoonlijke contacten en flyers gevraagd zich met een ploegje in te schrijven. Wie wil deelnemen aan 'VoetBoomBal' heeft een team van minstens vijf spelers nodig, ouder dan zestien. Je betaalt per ploeg 15 euro en krijgt water en een stuk fruit. Inschrijven kan via de straathoekwerker op het nummer 0475/43. 95.05 of met een mail naar straathoekwerker@boom.be. (BCOR)