Hologrammenshow Eric Prydz op Tomorrowland afgelast: dak van Freedom Stage niet tijdig hersteld

De hologrammenshow van Eric Prydz maakte tijdens het eerste weekend al veel indruk.
Joel Hoylaerts / Photo News De hologrammenshow van Eric Prydz maakte tijdens het eerste weekend al veel indruk.
Het dak van de Freedom Stage op Tomorrowland is niet tijdig hersteld geraakt tegen de start van het eerste festivalweekend. De groots aangekondigde hologrammenshow van Eric Prydz van vrijdagavond kan daarom niet doorgaan. De dj speelt wel nog een klassieke dj-set.

Afgelopen woensdag zakte het dak van de overdekte Freedom Stage in. De organisatie probeerde de tent hersteld te krijgen tegen de eerste festivaldag, maar dat is niet gelukt. Er werd dan maar besloten om de Freedom Stage om te vormen tot een openluchtpodium. Dat heeft wel nefaste gevolgen voor de hologrammenshow ‘Holosphere’ van dj Eric Prydz, die de eerste festivaldag zou afsluiten. De show kan niet doorgaan en Eric Prydz zal nu een klassieke dj-set spelen.

“Onze technische ploeg is er niet in geslaagd om de structuur van het dak naar onze normen te herstellen”, klinkt het. “De veiligheid van de festivalgangers blijft onze grootste prioriteit en daarom hebben we van de Freedom Stage een openluchtpodium gemaakt. Eric Prydz zal nog steeds de Freedom Stage afsluiten, maar er was jammer genoeg geen tijd meer om ‘Holosphere’ op te bouwen.”

Voor veel festivalgangers is het schrappen van ‘Holosphere’ wel een flinke streep door de rekening. De show was groots aangekondigd en maakte tijdens het eerste festivalweekend al veel indruk.

Ook het concert van The Symphony of Unity met dirigent Dirk Brossé zal niet kunnen doorgaan op de Freedom Stage en verhuist naar de Lotus Stage. Verder blijft de line-up van de Freedom Stage wel onveranderd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wesley Vanparijs

    Waarom tickets terug betalen. Op moment van de verkoop is er nog geen programma bekend gemaakt. Tsss.

  • luc caels

    Deel tickets terugbetalen, zou fair zijn. Maar Debby kennende zal er niets van in huis komen.