Herbert Flack zet kerk in schijnwerpers

Ereburger Herbert Flack doet het licht aan.
Benoit De Freine Ereburger Herbert Flack doet het licht aan.

De Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Rochuskerk op de Grote Markt heeft extra verlichting gekregen. Booms ereburger Herbert Flack mocht gisteravond met een druk op de knop officieel de lichten aansteken.


"We hebben ervoor gekozen om onze kerk - letterlijk - extra uitstraling te geven", zegt schepen van Patrimonium Francis Sanchez (N-VA). "Voortaan wordt de gevel van de kerk vanop drie lichtpunten op de Grote Markt uitgelicht. Zowel de voorgevel als de twee zijgevels worden belicht, zodat de kerk een sfeervol 'landmark' wordt in ons centrum. Het stoorde mij al enkele jaren dat je onze prachtige kerk niet goed kon zien als je via de rotonde van Cop ons dorpscentrum binnenrijdt. Met deze nieuwe verlichting komt daar een einde aan. Ons centrum wordt hiermee een stuk aantrekkelijker."


Intussen loopt ook de renovatie van de ophanging van de drie torenklokken op zijn laatste eind. "Uit veiligheidsoverwegingen moest daarvoor het torenuurwerk tijdelijk buiten werking worden gesteld. Maar eerstdaags zijn de werken voltooid en kan het uurwerk weer worden opgestart", aldus Sanchez. (BCOR)