Greet sluit na 30 jaar deuren van dameskledingzaak 'Classe'

Greet Claes in haar kledingwinkel.
Foto Ben Conaerts Greet Claes in haar kledingwinkel.
Greet Claes van dameskledingzaak 'Classe' in de Blauwstraat gaat eind dit jaar met pensioen. Daarmee komt er een eind aan de winkel die dertig jaar lang onderdeel was van het Boomse winkelcentrum. "Ik heb het altijd heel graag gedaan, maar het is genoeg geweest", zegt de zaakvoerster.

De Blauwstraat verliest binnenkort opnieuw een stukje geschiedenis. Greet Claes, de Boomse zaakvoerster van kledingzaak Classe, gaat eind deze maand op pensioen en zal dan de deuren van haar winkel definitief dichttrekken. "De winkel draait nog altijd goed, maar een overnemer of een opvolger heb ik niet gevonden. Zelf heb ik altijd met veel enthousiasme in de winkel gestaan en de mensen geholpen. Ik heb hier in de Blauwstraat bijzonder mooie jaren gekend. Maar voor mij is nu de tijd gekomen om te stoppen. Het is genoeg geweest", vertelt Greet.

Vrijwilligerswerk

Classe is al dertig jaar een begrip. De winkel opende in 1986 voor het eerst de deuren in de Brandstraat, maar verhuisde drie jaar later al naar de huidige locatie in de Blauwstraat. "De klanten vinden het wel jammer dat de winkel zal verdwijnen", vervolgt Greet. "Velen komen hier al decennia shoppen en zijn intussen vriendinnen geworden. Maar ze gunnen me allemaal mijn pensioen wel. Ik ben zelf ook al aan het aftellen en ik kijk er volop naar uit om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik ben onder meer van plan om vrijwilligerswerk te gaan doen."

Uitverkoop

Voor de winkel de deuren sluit, houdt Classe nog een grote uitverkoop. Je krijgt er kortingen tot wel 80 procent. (BCOR)